In gesprek met gebiedsconciërge Herman van Pelt: 'mijn auto is mijn kantoor'

ProfielfotoStan Wanders 18-06-2024
362 keer bekeken 0 reacties

Herman van Pelt is de gebiedsconciërge voor BAAK bij de Blankenburgverbinding. Wat betekent dit in de praktijk? Vijf vragen aan Herman over zijn werk.

Hoe ben je bij BAAK terecht gekomen?
"Ik werd uitgenodigd voor een gesprek bij BAAK toen ze nog in Capelle aan den IJssel zaten. Ik sprak daar met Hanneke Blok en Anne Peters van het omgevingsteam van BAAK, het bouwconsortium dat de Blankenburgverbinding bouwt. Dat was tot wederzijds genoegen en vervolgens werd ik aangenomen als gebiedsconciërge voor het Vlaardingse deel van de Blankenburgverbinding. Rozenburg kwam er later bij."

Wat doet een gebiedsconciërge?
"Het is mijn taak om bewoners te informeren en te helpen als zij hun zorgen uiten. We onderhouden het contact via nieuwsbrieven, informatieavonden en rondleidingen. Als er klachten zijn ga ik langs."

Wat zijn de grootste uitdagingen daarbij?
“Dat is het een beetje een open deur, maar het omgaan met overlast van werkzaamheden die onontkoombaar zijn, zoals het intrillen van damwanden, is best lastig. Je weet dat je de overlast niet kan wegnemen, maar niets is zo vervelend als niet gehoord worden. Het zien van een menselijk gezicht en het krijgen van antwoorden is voor omwonenden ontzettend belangrijk. En wat helpt, is dat BAAK dit ook heel serieus neemt en altijd naar mogelijkheden kijkt om mensen te helpen.”

Maar dit is niet jouw enige werk toch?
“Klopt, naast mijn werk als gebiedsconciërge, werk ik ook als controleur verkeersmaatregelen. Ik kijk of alle afzettingen volgens de tekeningen zijn geplaatst. En ik coördineer bij afsluitingen de inzet van  verkeersregelaars, ik zorg ervoor dat ze op de goede plek staan met de juiste instructies. Vaak is dat in de weekenden of in de nachten. Het kan soms moeilijk zijn, vooral bij slecht weer, maar ik probeer altijd een praatje te maken en mensen te motiveren. En daarnaast werk ik ook als vrijwilliger voor Scouting Vlaardingen, ook ontzettend leuk en dankbaar werk."

Hoe krijg je dat allemaal gecombineerd?
"Ik zeg altijd: mijn auto is mijn kantoor; ik ben er dag en nacht in te vinden. Of het nu gaat om het checken van tekeningen of het controleren van verkeersborden, ik werk vanuit mijn auto. Dit maakt het mogelijk om snel te reageren en overal aanwezig te zijn waar ik nodig ben. Het werken in mijn gemeenschap en het zien van de verbeteringen die we samen bereiken, geven me de motivatie om door te gaan. Het is bevredigend om te weten dat ik een verschil maak, zelfs als het werk soms zwaar is."

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen