Nachtafsluitingen A20 op 10, 11 en 12 juni

07-06-2024 624 keer bekeken

Voor het plaatsen van twee portalen over de A20 zijn nachtafsluitingen van de snelweg nodig. Van 10 tot en met 12 juni is de A20 in de nacht in beide richtingen afgesloten tussen 22.00 uur en 05.00 uur.

De rijbaan richting Hoek van Holland is dicht tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis. De rijbaan richting Rotterdam is op 10 en 11 juni dicht tussen oprit 7 Maassluis en afrit 8 Vlaardingen-West, op 12 juni is de rijbaan richting Rotterdam dicht tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein.

Werkzaamheden
Bij de verbreding van de A20 en de aanleg van knooppunt Vlaardingen zijn nieuwe en bredere portalen over de snelweg geplaatst. Aan deze portalen hangen onder andere matrix- en bewegwijzeringsborden. Twee portalen die bij het BP station staan (verzorgingsplaats Rijskade), zijn verzakt en moeten worden hersteld. De afgelopen weken zijn de portalen verwijderd en zijn nieuwe funderingen gemaakt. 

Van 10 tot en met 12 juni plaatsen we met een kraan de portalen weer terug en verwijderen we een tijdelijk portaal. Het inhijsen van de nieuwe portalen en vastdraaien van de bouten zorgt voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. 

Omleidingen
Tijdens de afsluitingen worden omleidingsroutes ingesteld. Deze worden met gele borden en digitale informatieborden aangegeven. 

  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4, de N223 en de A20.
  • Lokaal verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis kan via de Maassluissedijk en de Vlaardingsedijk rijden.
  • Verkeer op de A4 uit Den Haag met een bestemming in Vlaardingen kan via afrit 16 Vlaardingen-Oost rijden.
  • Verkeer op de A20 uit Gouda kan gebruik maken van afrit 10 Schiedam-Noord. 
  • Verkeer uit de Beneluxtunnel kan in het Kethelplein naar afrit 9 Vlaardingen
  • Op 10 en 11 juni kan verkeer vanuit Vlaardingen via de opritten bij de Marathonweg en de Holysingel naar de A20 richting Rotterdam. Op 12 juni wordt verkeer vanuit Vlaardingen via de de Burg. Heusdenslaan en de Haraglaan naar de oprit in Schiedam geleid.
Cookie-instellingen