Weekendafsluitingen A20 Vlaardingen 24 t/m 27 mei en 31 mei t/m 3 juni

17-05-2024 3092 keer bekeken

Vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding zijn er twee weekendafsluitingen van de A20 gepland.

24 – 27 mei: A20 in beide richtingen
Van vrijdag 24 mei 22.00 uur tot maandag 27 mei 05.00 uur is de A20 in beide richtingen afgesloten. Richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis. Richting Rotterdam tussen oprit 7 Maassluis en afrit 9 Vlaardingen. De tussenliggende opritten gaan vrijdagavond om 21.00 uur dicht. Weggebruikers moeten rekening houden een extra reistijd van circa 30 minuten.

31 mei – 3 juni: A20 richting Hoek van Holland
Van vrijdag 31 mei 22.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur is de A20 afgesloten richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis. De opritten in Vlaardingen gaan vrijdagavond om 21.00 uur dicht. Weggebruikers moeten rekening houden een extra reistijd van circa 30 minuten.

Wanneer het werk in dit weekend niet gereed is, maken we dit in de nacht van 3 juni af. De A20 zal dan in de richting van Hoek van Holland worden afgesloten tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis. Als deze afsluiting nodig is, informeren we de omgeving hierover via de website en onze sociale media.

Omleidingen
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4, N223 en A20 (v.v.). Lokaal verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis wordt omgeleid via de Maassluissedijk, Vlaardingen. Verkeer met een bestemming in Vlaardingen wordt omgeleid via af- en opritten op de A20 en de A4. De routes worden met gele borden aangegeven.

Werkzaamheden
De afsluitingen zijn nodig om herstelwerkzaamheden aan de fundering van twee portalen uit te kunnen voeren. Ook vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats.

De verschillende werkzaamheden zorgen ook voor geluid in de omgeving en dat kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Werkzaamheden die veel geluid geven gebeuren zo veel mogelijk overdag. 

Bereid u goed voor
Het is de komende periode druk met werkzaamheden in de Rotterdamse regio.

  • Pas, wanneer mogelijk, uw reisgedrag aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of de fiets of een andere route.
  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.

Meer informatie en omleidingsroutes

Cookie-instellingen