Vernieuwd Krabbepark feestelijk geopend

18-08-2023 1001 keer bekeken

Het vernieuwde Krabbepark was al toegankelijk, maar is op 17 augustus feestelijk en symbolisch geopend.

Het park heeft een heuse metamorfose ondergaan. Zo zijn er veel nieuwe bomen en bloemrijke graslanden geplant. Dit zal de komende jaren zorgen voor een kleurrijk en vrolijk aanzicht van het park. Daarnaast is het recreatiepad verbreed en zijn er drie nieuwe bruggen geplaatst zodat het park beter toegankelijk is en fietsers en voetgangers elkaar makkelijker kunnen passeren. In plaats van witte strepen als markering op de paden is er gekozen voor het logo van het park: de Krabbescheer. Deze waterplant staat bekend als ‘watersoldaat’ en reinigt het water.

Rondom de Krabbeplas is het strand vergroot en is de ligweide voorzien van nieuw gras. Ook is het evenemententerrein aangepakt met een nieuwe waterdoorlatende fundering en geasfalteerde rondgang om materiaal aan te voeren. De herinrichting van het Krabbepark is onderdeel van het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland, een programma ter compensatie van de aanleg van de Blankenburgverbinding.


Wethouder Bart Bikkers van Gemeente Vlaardingen (links) overhandigt het bloemenweidemengsel aan Laurens Bonekamp van Staatsbosbeheer (rechts).

Symbolische opening
Wethouder Bart Bikkers van de gemeente Vlaardingen overhandigde tijdens de opening bloemenweidemengsel  aan Laurens Bonekamp van Staatsbosbeheer en werd het park symbolisch overgedragen aan Staatsbosbeheer.

Tijdens deze opening van het park werd er een rondleiding gegeven. Gedurende deze tour over het recreatiepad werd er regelmatig een spontane (vooral praktische) erehaag gevormd voor de fietsers die de nieuwe ronde rondom de Krabbeplas fietsten. Ook lagen er al veel mensen te zonnebaden op de nieuwe zonneweide en zwommen er kinderen in de waterplas. Kortom, er wordt al goed gebruik gemaakt van het vernieuwde park.

Cookie-instellingen