Rozenburgse Boulevard is weer open, Botlekweg afgesloten tot 9 juni

19-05-2023 1221 keer bekeken

De werkzaamheden rondom de Maasdeltatunnel zijn nu zover klaar, dat we de wegen rond de tunnel weer op hun definitieve plaats kunnen leggen en waterkeringen op de juiste hoogte kunnen brengen. De Boulevard ligt na vier jaar weer op zijn oude plaats en is weer open voor al het verkeer.

Hiermee zijn we een stap dichterbij de voltooiing van de werkzaamheden aan de wegen in Rozenburg. De definitieve eindsituatie is echter nog niet gereed. In juni/juli verleggen we de Droespolderweg naar het nieuwe Blankenburgviaduct. Hiervoor leggen we momenteel een nieuw kruispunt aan op de Botlekweg en is de Botlekweg tussen de Droespolderweg en de Binnendijk afgesloten voor al het verkeer. 

Omdat de werkzaamheden wat langer duren dan gepland, is de Botlekweg tot vrijdag 9 juni einde van de dag afgesloten.  Het verkeer wordt omgeleid via de Droespolderweg, Tijdelijke Botlekweg en de Boulevard, die sinds 1 mei over het dak van de tunnel loopt en direct aansluit op de Professor Gerbrandyweg. Verkeer voor de Binnendijk kan vanaf de Boulevard via 1 rijstrook naar de Binnendijk rijden. Verkeer kan om-en-om passeren. Tijdens de spitsen staan hier verkeersregelaars. In juni/juli passen we de Droespolderweg aan en zal de Tijdelijke Botlekweg definitief verdwijnen.

 

 

 

 

 

meer informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookie-instellingen