Nacht- en weekendwerkzaamheden A20, van 17 tot 24 oktober

14-10-2022 1825 keer bekeken

In september is de A20 richting Hoek van Holland verbreed. Vanaf het Kethelplein tot het nieuwe knooppunt Vlaardingen zijn nu drie rijstroken beschikbaar. Dit najaar wordt de weg ook in de richting van Rotterdam verbreed.

Hiervoor werkt BAAK drie weekenden op de A20 tussen Maassluis en het Kethelplein en is de snelweg afgesloten. Het eerste weekend staat gepland van 21 oktober tot 24 oktober. Van 17 tot en met 20 oktober zijn er in de nacht voorbereidende werkzaamheden. Het werk vindt plaats in de nacht en in weekenden omdat er dan minder verkeer is.

Voorbereidende nachtwerkzaamheden
Van maandag 17 oktober tot en met donderdag 20 oktober werkt BAAK vier nachten van 22:00 uur tot 05:00 uur tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein op de A20 richting Rotterdam. Er wordt onder andere geasfalteerd en vangrail geplaatst. Hiervoor worden palen in de grond geslagen waar de rail aan wordt bevestigd. Voor de werkzaamheden is de snelweg vanaf 22:00 uur afgesloten. De opritten in Maassluis en Vlaardingen gaan al om 21:00 uur dicht.

Weekendwerkzaamheden
Van vrijdag 21 oktober 22:00 uur tot maandag 24 oktober 05:00 uur werkt BAAK dag en nacht op de snelweg. Bij de viaducten over de Lepelaarsingel, Holysingel, Vlaardingervaart en Marathonweg worden de voegovergangen, dat zijn de naden tussen het viaduct en de weg die de werking door hitte of kou opvangen, gesloopt. Het asfalt op de viaducten en tussen de Lepelaarsingel en het Kethelplein wordt vervangen en er wordt een nieuwe vangrail geplaatst. Ook voor deze werkzaamheden is de snelweg op vrijdagavond vanaf 22:00 uur en de opritten vanaf 21:00 uur dicht.

Hinder
Verschillende werkzaamheden, zoals het vervangen van de voegovergangen, het frezen van asfalt en het plaatsen van vangrails zogen voor geluid in de omgeving.

Omleidingen
Tijdens de nacht- en weekendafsluitingen worden verschillende omleidingsroutes ingesteld

  • Vanuit Hoek van Holland wordt verkeer omgeleid via de N223 en de A4
  • Verkeer tussen Maassluis en Vlaardingen wordt via Maassluissedijk geleid
  • Verkeer vanuit Vlaardingen voor de A20 richting Rotterdam kan via de Burgemeester Heusdenslaan en Hargalaan naar oprit 10 Schiedam-Noord rijden.
Cookie-instellingen