Intrillen combiwanden en damwanden voor kistdam

24-05-2019

Begin

03-06-2019 om 07:00

Eind

31-08-2019 om 19:00

De afgelopen maanden bouwden we in het Scheur aan de kistdam. Begin juni werken we verder vanaf het land. We brengen dan twee rijen combiwanden aan. Dit zijn wanden die bestaan uit stalen buispalen met daartussen stalen damwandplanken. Tussen deze wanden graven we later de tunnel uit. Voor de stabiliteit van de toekomstige bouwkuip brengen we naast de combiwanden twee rijen met damwanden aan. De werkzaamheden zorgen voor geluid in de omgeving.

Voor het aanbrengen van de combiwand en de damwanden gebruiken we grote machines. Met e´e´n stelling trillen we de buispalen in de grond. Om ervoor te zorgen dat ze op voldoende diepte komen, wordt de laatste tien meter van de buis in de grond geheid. Met een damwandstelling trillen we vervolgens de damwandplanken tussen de buispalen. Deze stelling gebruiken we ook om de damwanden aan te brengen. Voordat we damwandplanken aanbrengen, maken we met een boorstelling de grond los.

Hinder van geluid

Het intrillen en naheien van de buispalen en het intrillen van de damwanden zorgt voor veel geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor u als omwonende. Om geluid tijdens het heien te verminderen, maken we gebruik van een mantel die om het heiblok zit.

werkzaamheden voor de kistdam
Locatie werkzaamheden bij Rozenburg

Werktijden en hinder

We voeren de werkzaamheden uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur. Als de werkzaamheden uitlopen, werken we mogelijk ook op zaterdag. Omdat pas kort van te voren wordt besloten dat werken op zaterdag nodig is, informeren we u hierover via deze digitale bouwkaart. 

Lat: 51.9021765083481
Long: 4.26700949671795