Bouwverkeer door Vlaardingen

29-04-2019

Begin

20-04-2019 om 07:00

Eind

31-08-2019 om 19:00

Van april tot en met augustus voeren we puin af dat afkomstig is van het bouwterrein in het Oeverbos en voeren we nieuw materiaal aan ter vervanging. De vrachtwagens komen naar de bouwplaats via Maassluis en rijden via de Maassluissedijk, Deltaweg, Galgkade, Vulcaanweg en Schiedamsedijk in Vlaardingen naar de oprit van de A4.

Tijdens werkzaamheden binnen het met bouwhekken afgezette werkterrein van BAAK in het Oeverbos, is in de diepe ondergrond met asbest verontreinigd puin aangetroffen. Op de locatie van het puin komt de toerit van de Maasdeltatunnel te liggen. Vanwege de aanwezigheid van asbest kan het puin niet hergebruikt worden, maar moet het puin gecontroleerd worden afgevoerd naar een stortplaats. Op de stortplaats kan puin veilig worden verwerkt. Ter vervanging moet er extra materiaal worden aangevoerd. Dit zorgt tot en met augustus 2019 voor extra vrachtverkeer in Vlaardingen. 

Het vervoer van het puin gebeurt volgens de provinciale milieuveror- dening (PMV) waarmee de veiligheid van werknemers en omgeving geborgd is. Dit betekent onder andere dat de transporten van begin tot eind worden geregistreerd en gevolgd. Voor het transport worden speciale vrachtwagens ingezet. Deze zijn voorzien van een lekdichte laadruimte met een stofdicht afsluitsysteem. Hiermee wordt stofvorming in de omgeving voorkomen. Voordat een vrachtwagen van het bouwterrein wegrijdt, wordt deze aan de buitenkant gereinigd zodat hij schoon de weg op gaat. Het bouwterrein waar gewerkt wordt, is volledig met bouwhekken van de omgeving afgesloten.

Rijkswaterstaat heeft met de gemeenten Maassluis en Vlaardingenafspraken gemaakt over het afvoeren van puin en aanleveren van vervangend materiaal. Vrachtwagens gaan naar het werkterrein via Maassluis vanaf de A20 afrit 7. Ze rijden over de Laan 1940 – 1945 en de Julianalaan naar het bouwterrein van de Blankenburgverbinding. De route voor de afvoer loopt in Vlaardingen via de Maassluissedijk, de Deltaweg, Galgkade, Vulcaanweg en Schiedamsedijk naar de oprit van de A4.

Routekaartje transporten

Lat: 51.9012802400377
Long: 4.33541265130043