Kappen bomen Oeverbos west

15-11-2018

Begin

03-12-2018 om 07:00

Eind

21-12-2018 om 19:00

In december kapt bouwconsortium BAAK de bomen in het westelijk deel van het Oeverbos. Het Oeverbos is in de jaren 60 van de vorige eeuw opgehoogd met vervuild havenslib en wordt nu gelijktijdig met de realisatie van de Blankenburgverbinding gesaneerd. Als de bomen weg zijn, wordt het gebied voorzien van schone grond en een aantal jaar gebruikt als bouwterrein voor de Blankenburgverbinding.

Wanneer de nieuwe verbinding klaar is, wordt dit deel van het Oeverbos opnieuw ingericht als recreatiegebied. Het sluit dan aan op het oostelijk deel dat al opnieuw is ingericht en weer open is voor bezoekers. 

Nieuwsgierig naar het ontwerp voor het nieuwe Oeverbos? Bekijk hier het ontwerp

Tijdelijke versmalling Maassluissedijk

De Maassluissedijk wordt op maandag 3 december tussen 09:00 uur en 16:00 uur versmald naar één rijstrook. Dit is nodig om op een veilige wijze de bomen die langs de Maassluissedijk staan weg te kunnen halen. Het verkeer wordt met tijdelijke verkeerslichten geregeld.

Aangepaste fietsroute

Tussen maandag 3 en vrijdag 21 december 2018 worden bomen gekapt die aan het fietspad langs de Maassluissedijk staan. Voor de veiligheid van de fietsers zullen zij in die periode een aantal keren over het fietspad langs het Scheur worden geleid (zie afbeelding). Dit fietspad loopt langs de bouwplaats van bouwconsortium BAAK. De omleiding wordt ter plaatse aangegeven met gele borden.

Vleermuisroutes

In het buitengebied van Vlaardingen leven vleermuizen. Vleermuizen vliegen hun eigen vaste routes, bijvoorbeeld langs bomenrijen. De bomen langs de Maassluissedijk die BAAK in december kapt, vormen zo’n vaste vliegroute. Als vervanging van de bomen staat er langs het bouwterrein inmiddels een hoog hek dat de alternatieve route markeert. Als de vleermuizen in het voorjaar wakker worden uit de winterslaap, kunnen ze als vanouds hun weg weer vinden.

Lat: 51,9054971726395
Long: 4,28009525846574