Martijn Smitt, bestuurslid van de Stichting A.M. Schreudersprijs overhandigde de publieksprijs aan Hélène Moors, projectdirecteur Rijkswaterstaat, Maiko Izendooren, directeur ontwerp van aannemerscombinatie BAAK en architect Michel Heesen ook van BAAK. ‘Dit soort grote projecten, kun je alleen doen als je het samen doet’, gaf Hélène het publiek mee bij de uitreiking.
De Blankenburgverbinding was één van de drie genomineerden voor de Schreudersprijs 2025 vanwege de uitdagende techniek die is toegepast bij de bouw van de diepe bouwkuipen, de bouw van de grote zinkelementen en de geslaagde inpassing van het project in de omgeving. Naast de Blankenburgverbinding waren de Entree Amsterdam en de ondergrondse uitbreiding van Paleis het Loo genomineerd. Het laatst genoemde project won de Schreudersprijs 2025.
Over de Schreudersprijs
De Schreudersprijs is een initiatief van de Stichting A.M. Schreuder. Deze is in 1998 opgericht om vernieuwend ondergronds bouwen te stimuleren. Elk jaar reikt Stichting A.M. Schreuders prijzen uit voor bijzondere prestaties op het gebied van ondergronds bouwen. Het ene jaar is dit de Schreudersprijs, die bestemd is voor een innovatieve bouwtechniek of een creatieve ondergrondse oplossing. Het andere jaar wordt de Schreudersstudieprijs uitgereikt. Daarvoor komen studenten van Nederlandse hogescholen of universiteiten in aanmerking. Zij verdienen de prijs met een succesvol afstudeerproject, dat te maken heeft met ondergronds bouwen. De uitvoering is in handen van het Centrum Ondergronds Bouwen (COB) te Delft.