Verwijderen tijdelijke constructie uit het Scheur

17-05-2024 703 keer bekeken

Van eind mei tot eind augustus trillen we damwanden en buispalen uit de bodem van het Scheur. Dit zorgt voor geluid in de omgeving

De afgelopen jaren hebben we de Maasdeltatunnel gebouwd. De toeritten van deze tunnel liggen op het land en lopen een stuk door tot in het Scheur. Om in de rivier te kunnen bouwen, hebben we in 2019 tijdelijke hulpconstructies in het Scheur gemaakt, de zogenaamde kistdammen. Begin dit jaar hebben we de kistdam bij Rozenburg verwijderd. Vanaf eind mei halen we ook de kistdam aan de noordkant weg. 

Eind mei tot eind augustus uittrillen damwanden en buispalen
De kistdammen zijn opgebouwd met stalen damwanden en buispalen. In de kistdammen is zand gestort. Het zand uit de kistdammen graven we af. De damwanden en buispalen die het dichtst bij de tunnel staan, branden we onderwater af en hijsen we met een kraan uit het water. De overige damwanden en buispalen verwijderen we volledig door ze met een kraan met een trilblok uit de bodem te trillen. Dit zorgt voor geluid in de omgeving. Het uitttrillen van de damwanden start eind mei en duurt tot eind augustus. Als de kistdam is verwijderd leggen we de dijk en het fietspad langs het Scheur weer op hun oorspronkelijke plaats.

Hinder
We werken van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. De verschillende werkzaamheden, met name het uittrillen van de damwanden en buispalen, zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. 

Cookie-instellingen