Def. Afsluiting toerit 13 richting Brielle Er zou makkelijk een toerit gemaakt kunnen worden vanaf de kruising Droespolderweg/Tienmorgenseweg Voorwaarde is dat het spoortalud deels komt te vervallen Waarom niet voor deze oplossing gekozen? Rozenburgers, steeds meer als 'ratten in een val!

E.F. Lucas August 31, 2019 184 keer bekeken 1 comments

1  Comments

Yoka van Veen October 03, 2019

Beste meneer of mevrouw Lucas,
Met excuses voor de late reactie. Toerit 14d (vanaf de Trentweg naar de Maasvlakte) is per 1 september 2019 definitief afgesloten. De overige aansluitingen blijven wel open. Bij de aansluitingen op de Droespolderweg naar Rozenburg zijn verkeersregelinstallaties geplaatst om de veiligheid en doorstroming te borgen. De toerit moest afgesloten worden om de nieuwe aansluiting van de Blankenburgverbinding op de A15 mogelijk te maken. Het was helaas niet mogelijk om deze te handhaven. Een alternatieve toerit naar de A15 (via de Thomassentunnel) vanaf de Droespolderweg ter hoogte van de Tienmorgenseweg is ontwerptechnisch niet mogelijk omdat het weefvak van de aansluiting van de Blankenburgverbinding en afrit 13 Rozenburg zich daar al bevindt.
Voor calamiteitenverkeer is er vanaf de Trentweg wel een route naar de Thomassentunnel. Deze is afgesloten met een slagboom. Rijkswaterstaat is met het Havenbedrijf in overleg of er vooraf een melding beschikbaar kan worden gemaakt wanneer de Calandbrug open zal zijn. En het niet openen van de Calandbrug tijdens de spits.
De langere omrijdroute naar de A15 Maasvlakte voorbij de Calandbrug heeft te maken met werkzaamheden voor het verleggen van de Havenspoorlijn (project Theemswegtracé).
Met vriendelijke groet,
Het Omgevingsteam van de Blankenburgverbinding

Cookie settings