Weekendwerkzaamheden en afsluiting Lepelaarsingel

18-12-2020

Begin

22-01-2021 om 21:00

Eind

25-01-2021 om 05:00

Het viaduct over de Lepelaarsingel breiden we aan de zuidkant met vijf meter uit. In januari starten we met de verbreding. Om ruimte te maken om veilig te kunnen werken, passen we eerst de verkeerssituatie op de Lepelaarsingel aan. Dit doen we in het weekend van 22 tot 25 januari. De Lepelaarsingel is dan afgesloten.

Verkeer Lepelaarsingel via één rijbaan

Het A20-viaduct over de Lepelaarsingel breiden we aan de zuidkant vijf meter uit. Eerst bouwen we het westelijke deel (deel 1, op de afbeelding). Als dat klaar is, bouwen we het oostelijke deel (deel 2, op de afbeelding). Tijdens de bouw van het westelijke deel rijdt het auto- en fietsverkeer aan de oostkant van de Lepelaarsingel. Per rijrichting is één rijstrook beschikbaar. Het verkeer moet in de spits rekening houden met vertraging. De wegen aan de westkant zijn afgesloten, net als het fietspad achter het Zonnehuis. Als we in de zomer het tweede deel gaan bouwen, draaien we de situatie om. De werkzaamheden aan het viaduct duren tot het eind van 2021.

 

 

 

 

 

 

Aanpassen verkeerssituatie tijdens weekend

Van vrijdag 22 januari 21:00 uur tot maandag 25 januari 05:00 uur passen we de verkeerssituatie op de Lepelaarsingel aan. Omdat er veel werk moet worden verzet, werken we dag en nacht door.

Aan de noord- en de zuidkant maken we een doorsteek door de middenberm van de Lepelaarsingel (blauwe vlakken op afbeelding) en we passen de belijning aan. Bij de A20 leggen we ook een doorsteek voor ons werkverkeer aan (oranje vlak op afbeelding). Om ruimte te maken voor de werkzaamheden verwijderen we bomen die langs de Lepelaarsingel staan.

Verwijderen geluidscherm en plaatsen tijdelijk scherm

In het weekend verwijderen we met een grote kraan het geluid- scherm dat aan de zuidkant op het viaduct staat. Deze werkzaamheden voeren we uit in de nacht. Een week eerder, op maandag 11 januari plaatsen we in de nacht een tijdelijk geluidscherm op het viaduct. Hiermee beperken we tijdens de bouwperiode de geluidsoverlast van het verkeer op de A20.

Afsluiting Lepelaarsingel

Van vrijdag 22 januari 21:00 uur tot maandag 25 januari 05:00 uur is de Lepelaarsingel ter hoogte van de A20 afgesloten voor al het verkeer. Het fietspad aan de oostkant van de Lepelaarsingel is op zaterdag tussen 07:00 en 20:00 uur en op zondag tussen 11:00 en 20:00 uur open. Verkeer moet rekening houden met extra reistijd.

Omleidingen

Automobilisten worden omgeleid via de Frederik Hendriklaan, Holysingel en Burgemeester Heusdenslaan. Fietsers worden in de avond en nacht omgeleid via de Dillenburgsingel, Holysingel en Burgemeester Heusdenslaan. De routes worden met gele borden aangegeven.

 

 

 

 

 

Afsluiting oprit 9 Vlaardingen (Holysingel)

Van vrijdag 22 januari tot en met zondag 24 januari is in de avond en nacht oprit 9 Vlaardingen (Holysingel) naar de A20 richting Rotterdam afgesloten. Verkeer wordt omgeleid naar oprit 10 Schiedam-Noord. De tijden en omleidingsroute ziet u op de afbeelding hieronder.

 

 

 

 

 

Hinder

Voor de werkzaamheden maken we gebruik van grote en zware machines. Deze zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Mogelijk heeft u ook last van verlichting van de bouwplaats en het geluid van werkverkeer.

 

Lat: 51.9235758600504
Long: 4.35234262715047

Cookie-instellingen