Verbreding A20-viaduct Lepelaarsingel

06-10-2020

Begin

25-01-2021 om 07:00

Eind

31-12-2021 om 19:00

De A20 tussen knooppunt Kethelplein en het toekomstige knooppunt Vlaardingen (bij de Krabbeplas) wordt verbreed van 2 naar 3 rijstroken per rijrichting. Hiervoor verbreden we ook het viaduct over de Lepelaarsingel. In 2021 breiden we aan de zuidkant het viaduct met vijf meter uit. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer via één rijbaan langs het werk rijden.

Eind januari starten de werkzaamheden voor de uitbreiding van het viaduct. We verwijderen het geluidscherm dan aan het viaduct vastzit. Op de A20 is half januari een tijdelijke geluidscherm geplaatst.

Om de aansluiting op het bestaande viaduct te kunnen maken, slopen we eerst betonnen delen van het bestaande viaduct. Dit duurt ongeveer twee weken. Daarna starten we met de opbouw.

Het viaduct rust aan de uiteinden op een landhoofd, de aansluiting tussen het viaduct en de weg. Onder het viaduct staan drie rijen met pijlers. Voor de eerste uitbreiding maken we het landhoofd aan de westkant en de pijlers die tussen het fietspad en de weg en in de middenberm komen te staan. Hiervoor boren we eerst funderingspalen in de grond en bouwen hierop de pijlers. Dit duurt ongeveer drie maanden.

In het voorjaar hijsen we betonnen liggers op de pijlers. De liggers vormen het dek van het viaduct. Tegen de zomer is het eerste deel van het viaduct klaar en starten we met het tweede deel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkeer Lepelaarsingel via één rijbaan

Het A20-viaduct over de Lepelaarsingel breiden we aan de zuidkant vijf meter uit. Eerst bouwen we het westelijke deel. Als dat klaar is, bouwen we het oostelijke deel. Tijdens de bouw van het westelijke deel rijdt het auto- en fietsverkeer aan de oostkant van de Lepelaarsingel (zie afbeelding hieronder). Per rijrichting is één rijstrook beschikbaar. Het verkeer moet in de spits rekening houden met vertraging. De wegen aan de westkant zijn afgesloten. Het fietspad achter het Zonnehuis is open vanaf de Dillenburgsingel. Bij de Lepelaarsingel kunnen fietsers alleen linksaf. (zie afbeelding). Als we in de zomer het tweede deel gaan bouwen, draaien we de situatie om. De werkzaamheden aan het viaduct duren tot het eind van 2021.

 

 

Lat: 51.9226176898052
Long: 4.3530937731266

Cookie-instellingen