UITGESTELD - Twee keer verkeersstop van 15 minuten op Zuidbuurt

February 07, 2020

We maken we op de Zuidbuurt ter hoogte van het bouwterrein een leidingenbrug die over de weg heengaat. De werkzaamheden stonden gepland voor 14 februari, maar zijn vanwege het weer uitgesteld. Als de nieuwe datum bekend is, maken we dat via deze site bekend. Op deze datum wordt het verkeer ter hoogte van het werkterrein van de Blankenburgverbinding op de Zuidbuurt tussen 09:00 en 15:00 uur twee keer een kwartier stilgezet.

Achtergrond

In de Krabbeplas hebben we een scherm aangebracht. Het scherm zorgt voor een afscheiding tussen het deel van de Krabbeplas waar we grond in aanbrengen en het andere deel van de plas. Zo voorkomen we dat zout dat vrijkomt bij het dempen van de Krabbeplas in de  rest van de Krabbeplas komt. Doordat er zoet regenwater in de Krabbeplas valt, herstelt het natuurlijke zoutgehalte daar weer. Het zouthoudende water uit het afgesloten deel voeren we via een leiding af naar het Scheur. Dit is dezelfde leiding die later ook gebruikt wordt voor de afvoer van het bemalingswater.

 

Plaatsen leidingenbrug

Met een brug gaat de leiding over de Zuidbuurt.  In de berm leggen we eerst betonnen platen, hierop monteren we de staanders. Op het bouwterrein plaatsen we een hijskraan waarmee we de leiding op de staanders hijsen. In maart/april nemen we de leiding in gebruik.

Verkeersstops van 15 minuten

We werken vanaf het bouwterrein. Het verkeer op de Zuidbuurt kan langs de werkzaamheden rijden. Alleen tijdens het inhijsen van de leiding zetten verkeersregelaars het verkeer op de Zuidbuurt even stil. Dit duurt maximaal 15 minuten en zal één of twee keer plaatsvinden tussen 09:00 en 15:00 uur.

Lat: 51.912967143675
Long: 4.29473887418863