Funderingswerkzaamheden Maasdeltatunnel Noord

June 26, 2019

Start

2019-07-01 at 07:00

Eind

2019-12-31 at 19:00

In juli starten aan de noordkant van het Scheur de funderingswerkzaamheden voor de bouw van de Maasdeltatunnel. Deze duren tot het einde van 2019.

In de eerste fase bouwen we de wanden van de tunnel. We brengen hiervoor twee rijen combiwanden aan. Dit zijn wanden die bestaan uit stalen buispalen met daartussen stalen damwandplanken. Tussen deze wanden graven we later de tunnel uit. Voor de stabiliteit van het toekomstige bouwdok brengen we naast de combiwand een damwand aan. 

Voor het aanbrengen van de combiwand en de damwand gebruiken we grote machines. Met één stelling trillen we de buispalen in de grond. Om ervoor te zorgen dat ze op voldoende diepte komen, wordt de laatste tien meter van de buis in de grond geheid. Met een damwandstelling trillen we vervolgens de damwandplanken tussen de buispalen. Voordat we de damwandplanken aanbrengen, woelen we de grond los, zodat ze makkelijker kunnen worden aangebracht.

Ankerpalen en heipalen

Als de wanden zijn geplaatst, boren we tussen de wanden ankerpalen in de grond. Deze houden de vloer op zijn plek. Met een boorstelling brengen we een buis aan in de bodem en vullen de buis met een stalen staaf en cement. Met de stelling trekken we de buis weer uit de grond. De staaf blijft met het cement achter in de grond. Mocht de buis bij het aanbrengen of verwijderen vast komen te zitten, dan kloppen we deze los.

Werktijden

De heiwerkzaamheden voor de Maasdeltatunnel voeren we uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur. Om de planning te kunnen halen, kan het nodig zijn om ook op zaterdag te werken. Omdat slechts enkele dagen van te voren wordt besloten dat zaterdagwerk nodig is, publiceren we deze werkzaamheden op deze website. We versturen hierover ook een e-mail. Als u deze wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres aan ons doorgeven via omgeving@baakbbv.nl.

Hinder van geluid

Het intrillen en naheien van de buispalen en het intrillen van de damwanden zorgt voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor u als omwonende. 

Wilt u meer lezen over de bouw van de tunnel? Lees dan het bouwbericht waarin we in acht stappen uitleggen hoe we dit gaan doen.

Lat: 51.9062057420947
Long: 4.27977961039869